Kõrgemäe äripartneriga kohtunud naine: teenisin vabalt 2000-3000 eurot kuus (8)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Kõrgemäe / I.J. Zand
Laura Kõrgemäe / I.J. Zand Foto: TV3

Eelmisel nädalal lahvatanud kupeldamisskandaal, milles süüdistatakse Laura Kõrgemäed Invidia Agency promoagentuuri varjus tüdrukute vahendamises ärimeestele, on pannud kihama kogu Eesti avalikkuse.

Üheks selliseks nimeks, kes Laura Kõrgemäe äripartnerina promoagentuuri tüdrukute seltskonda Eestis ja välismaal nautinud on, peetakse Iraani päritolu Iraj Zandi, omadele lihtsalt I. J.

Alates skandaali puhkemisest on Eesti ajalehetoimetustele laekunud lugematul hulgal vihjeid tuntud avaliku elu tegelastest, kes koos Kõrgemäega tüdrukuid Zandile on vahendanud, kuid kes arupärimiste peale Zandi nüüd tundmagi ei taha teha ning on asunud kibekiirelt igasuguseid sotsiaalmeedia jälgi, mis neid härrasmehega kuidagi võiks siduda, kustutama. Nii-öelda «võrgustik», kes Zandi naisteisu eest ligi kümme aastat on hoolitsenud, küündib paarikümne inimeseni.

Zand ise pidavat olema tõeline härrasmees. Samal ajal ka kohutavalt hea manipulaator, sest kui sind juba korra talle tutvustatud, on sellest ringist välja pääsemine raske. Seda muidugi juhul kui Zand sind ise üle parda ei heida, sest naiste osas on salapärane ärimees gurmaan, kellele kõik pakutud tüdrukud sugugi ei sobi.

Ka selles tutvumisloos on väidetavaks niiditõmbajaks Eestis tuntud ja hinnatud isik, kuid kuna seda infot pole võimalik hetkel kontrollida, jätame selle nime esialgu enda teada.

Anonüümsust palunud naine kirjeldas Postimehele aastatetagust kohtumist ärimees Zandiga. «Tüdrukute tutvustamine», nagu tema seda nimetab on kestnud suuremal või vähemal määral kokku 10 aastat.

Süsteem ise olevat väga lihtne – keegi, kes on ärimees Zandiga juba varasemast tuttav, tutvustab mehele ka mõnd oma sõbrannat. Seejärel lepitakse Zandiga kokku õhtusöök, kus saab juba edasist suhtlust täpsemalt arutada. Kusjuures konkurents pidi olema ääretult tihe ning kõik tüdrukud pärast õhtusööki edasiseks suhtluseks ei kvalifitseeru. Postimehega vestelnud naise sõnul võib mittesobivus ning sealt tulenev solvumine ollagi üks põhjus, miks suur hulk tüdrukuid oma lugudega nüüd meediasse on tulnud. «Sinna oli väga suur tung, uskuge mind. Need tüdrukud, kes meediasse tulevad, on kas kibestunud, et said seal olla vaid ühe korra või siis sellepärast, et neid ei võetud lihtsalt vastu, kuigi neid Zandile näidati,» räägib naine.

Samas leiab ta, et kupeldamissüüdistused on siiski ülekohtused, sest kedagi millekski otseselt ei sunnitud. «Tüdrukud ju kõik läksid sinna kohtumisele ise vabatahtlikult. See, mida nad teevad peale tutvumist edasi on ju täiesti nende enda asi. Need, kes tutvustavad, ei ütle ju, et nüüd minge voodisse. See on ikkagi nende oma vaba tahe olnud, kas nad tahavad suhelda edasi või mitte,» selgitab neiu.

Tegelikult ei kohusta sind ka pärast õhtusööki miski ärimehega magama, sest Zand oskab edukalt nautida ka lihtsalt ilusate naiste seltskonda. «Igal tüdrukul on kindlasti temaga oma teema. Kõik tüdrukud ei ole temaga maganud, paljud on lihtsalt temaga koos seltskonnas. Ta ei olegi nii võimekas, et kõikide tüdrukutega voodisse minna, ta on ikkagi vana mees,» ütleb naine. «Kui härra Zand oleks noor, siis oleks ta naiste seas kindlasti veel rohkem tahetud, praegu on tal aga lihtsalt raha.»

Naiste silmis väga karismaatiline härra Zand ei küsi õhtusöögil kunagi otse, kas naised oleksid nõus kuupalga eest temaga magama. «Ta küsib, et kuidas sa elad, palju sa teenid. Küsib, kas sa saaksid näiteks 2000 euroga kuus hakkama. Olgem ausad, et kui mõned teenivad siin 500 või 700 eurot ja kui keegi pakub sulle kasvõi 1500 eurot, siis silmad lähevad särama,» räägib naine, tõdedes, et otsesed pakkumised intiimsemateks tegevusteks tulevad juba hiljem teda külastades, kuid see kõik on naiste enese vaba valik.

«Kõik tüdrukud vastutavad ise oma tegevuse eest ning see, kui kutsutakse sööma, see näitab järelikult, et sa oled valmis. Miks sa lähed võõra mehega sööma, kui sa tunned, et see ei ole sinu teema,» ei mõista naine meedias esinenud tüdrukute ahastust.

2000-3000 eurot kuus

Zandiga aega veetnud naine tunnistab, et kohtus ärimees I.J Zandiga pärast õhtusööki veel umbes aasta. «Härra Zand käitub kõigiga väga toredalt, mul ei ole temaga ühtegi halba kokkupuudet olnud,» tunnistab ta, rõhutades, et otsus edasi suhelda oli naise isiklik soov. «Jaa, ma läksin temaga kaasa. Ma ei oska öelda, kas see mis ma tegin, on amoraalne või mitte, kuid see oli minu elus siis selline otsus,» tunnistab ta avameelselt.

Naise sõnul on tema vaid üks paljudest, kes Zandiga suhtles ning nii mõni teinegi sai pärast ärimehega kohtumist jalad alla. Aastase kohtumise jooskul elas ta enda sõnul väga hästi ning 2000-3000 eurot kuus kulutada polnud mingi küsimus. «Ja see ei tähendanud, et pidin teda iga kuu nägema,» rääkis ta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles