Uus skandaal: Eesti päritolu Tesla nõukogu liiget süüdistatakse seksuaalses ahistamises (11)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jurvetson 2004. aastal
Steve Jurvetson 2004. aastal Foto: Peeter Langovits

Välismeedia teatel uurib riskikapitali firma Draver Fisher Jurvetson (DFJ) - mis on seni toetanud Elon Muski riskiinvesteeringuid -, ühe oma asutajaliikme, Eesti päritolu Steve Jurvetsoni võimalikku ebasündsat käitumist töökohal.

Riskikapitali firma kõneisiku Carol Wentworthi sõnul palkas DFJ suvel koheselt pärast seda, kui nendeni jõudsid süüdistused Jurvetsoni ebasündsa käitumise osas, advokaadibüroo asja uurima, vahendab Bloomberg.

Kuigi uurimine jätkuvalt käib, ei ole ettevõttele seni laekunud ühtegi ametlikku kaebust Jurvetsoni või ühegi teise ettevõttega seotud investori osas, märkis Wentworth. 

Reutersi andmetel tehti sise-uurimisega algust augustikuus seoses Jurvetsoni ebasündsa käitumisega naiste suhtes. Seksuaalse ahistamise süüdistused jõudsid ettevõtteni suve alguses. Reutersil ei õnnestunud saada kommentaari ei DFJlt ehk ettevõttelt endalt ega Jurvetsonilt.

Eesti päritolu Steve Jurvetson on nii Tesla Inci kui ka Space Exploration Technologies Corpi nõukogu liige ja Elon Muski lähedane sõber. Ta oli ka üks Hotmaili varase staadiumi investoritest, enne kui Microsoft ettevõtte ära ostis. Jurvetsoni osas algatatud siseuurimise tegi eile avalikuks tehnoloogiauudiste leht The Information.

Los Angelesis tegutsev naisettevõtja Keri Kurkal märkis oma esmaspäevases Facebooki postituses: «Naised, kellele Draper Fisher Jurvetsoni asutajad teevad lähenemiskatseid, peaksid väga ettevaatlikud olema. Saagihimulist käitumist esineb seal ohtralt.»

Postituse kommentaarides kirjeldas ta ettevõtjate käitumist ebasündsa ja mitteprofessionaalsena. Ka kasutas ta sõna «ärakasutamine». Küll aga ei toonud Kurkal ühtegi konkreetset nime välja.

Terve hulk riskikapitaliste ja Ränioru tegevjuhte on viimastel kuudel sattunud meedia tähelepanu alla seoses väidetavate seksuaalse ahistamise juhtumitega.

Süüdistused Binary Capitali asutaja Justin Caldbecki vastu on muutunud ettevõtte tuleviku üsna küsitavaks. 500 Start-ups kaasasutaja Dave McClure loobus ametis pärast mitme naisettevõtja seksuaalse ahistamise süüdistusi tema suhtes. 

Seksuaalse ahistamise skandaalid on jõudnud ka Hollywoodi, kus samade süüdistuste alusel on ametist lahkunud nii pikaajaline produtsent Harvey Weinstein kui ka Amazon.com Inc stuudiojuht Roy Price.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles