IMF hoiatab: kliimamuutus ja varaline ebavõrdsus viivad meid süngesse tulevikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrbestumine on kliimamuutuse üks käegakatsutavaid tagajärgi. Sellest johtuvad ka uued põgenikevood, sest toiduga läheb paljudes maailma paikades veel kitsamaks.
Kõrbestumine on kliimamuutuse üks käegakatsutavaid tagajärgi. Sellest johtuvad ka uued põgenikevood, sest toiduga läheb paljudes maailma paikades veel kitsamaks. Foto: Reuters / The Stringer

Kui maailm ei suuda astuda samme võitluses kliimamuutuste ja ebavõrdsusega, ootab meid ees «sünge tulevik», hoiatas Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Christine Lagarde esmaspäeval.

«Kui me nende küsimustega ei tegele, liigume 50 aasta pärast süngesse tulevikku,» ütles Lagarde Saudi Araabia pealinnas toimuval majanduskonverentsil.

Kui maailm ei langeta kliimamuutustega võitlemiseks «kriitilisi otsuseid», ootab meid «röstimine, praadimine ja grillimine», hoiatas IMF-i juht.

195 maailma riiki allkirjastasid 2015. aastal Pariisi kliimakokkuleppe, mis näeb ette kasvuhoonegaaside emissiooni vähendamise, et vältida järgmise 50 aasta jooksul temperatuuri tõusu üle kahe kraadi Celsiuse järgi. USA president Donald Trump käivitas juunis kolmeaastase protsessi leppest lahkumiseks, väites, et see kahjustaks USA majandust.

Lagarde kutsus kõnes võitlema ka ebavõrdsuse vastu meeste ja naiste ning rikaste ja vaeste riikide vahel. «Kui me soovime tulevikku, mis meenutaks utoopiat, mitte düstoopiat, tuleb sääraste küsimustega tegelda,» rõhutas IMF-i tegevdirektor.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles