EL tahab Anttila ja Stockmanni suurkoondamisi leevendada 2,5 miljoniga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmann Eestis
Stockmann Eestis Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Euroopa Liit plaanib Euroopa Globaliseerumisega Kohanemise Fondist (EGF) eraldada 2,5 miljonit eurot, aitamaks Anttila ja Stockmanni suurkoondamiste järel töötuks jäänud 1500 inimest tagasi tööturule.

Anttila ja Stockmanni töötajad saavad selle arvelt laekuvat toetust suunata erialaseks väljaõppeks, ümberõppeks või ettevõtlusega alustamiseks, vahendab Yle. Euroopa Komisjoni ettepaneku Soomele 2,5 miljoni euro jagamise osas EGFi vahenditest peavad veel kinnitama ka Euroopa Parlament ja ELi Nõukogu.

Anttila alustas tegevust 1952. aastal, kuid oli sunnitud selle aasta alguseks oma tegevuse lõpetama seoses e-kaubanduse ülemaailmse levikuga, mis andis hävitava löögi ettevõtte käibe- ja kasuminumbritele.

Stockmannil hakkasid raskused 2012. aastast, kui e-kaubandus hakkas ka nende klientide arvu mõjutama, mistõttu oli ettevõte sunnitud sulgema oma Oulu kaubamaja. Stockmanni kasuminumber kahanes 2016. aastaks 40 protsendi võrra. 

Tegemist ei ole esimese korraga, kus EL globaliseerumisfondist Soomele suurkoondamiste järel raha jagab. Selle aasta alguses sai Soome 2,6 miljonit, et aidata 800 Nokia endist töötajat tagasi tööturule, ja varasemalt on saanud Soome ka laevaehitussektori suurkoondamistest taastumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles