Eviko peab Pärnu bussiterminali ehitusest loobumise tõttu hüvitama kopsaka summa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam.
Pärnu bussijaam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

AS Eviko peab Pärnu uue bussiterminali ehitusest loobumise tõttu hüvitama Pärnumaa Ühistranspordikeskusele (PÜK) 152 000 eurot.

«Tartu maakohus rahuldas esmaspäevase otsusega osaliselt PÜK hagi AS Eviko vastu ning mõistis keskuse kasuks välja 152 000 eurot. Samuti mõistus kohus Evikolt välja tekkinud viivise,» ütles Tartu maakohtu pressiesindaja Krista Tamm BNS-ile.

AS Eviko võitis ühistranspordikeskuse poolt välja kuulutatud Pärnu kesktarminali ehituse riigihanke madalaima hinnaga. Eviko aga keeldus hankelepingut allkirjastamast, mistõttu tunnistas keskus edukaks järgmise AS Eston Ehituse pakkumise, mis oli aga 151 500 euro võrra kallim.

Eviko põhjendas oma taganemist ehituslepingu sõlmimisest «objektiivsete põhjustega.» Kohus leidis, et hankelepingu sõlimata jätmise põhjuseks ei olnud ühistranspordikeskuse tegevus või tegevusetus ning seetõttu puudus alus kahjuhüvitise vähendamiseks.

Maakohtu otsus on vaidlustatav Tartu ringkonnakohtus kuni 30 päeva jooksul.

Pärnu bussijaama ehitus läheb maksma 2,2 miljonit eurot koos projekti, liitumiste ja sisseseadega. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) katab sellest 784 000 eurot, ehitust toetavad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ja Pärnumaa omavalitsused.

Puudujääva miljoni võtab ühistranspordikeskus laenu, mis loodetakse tagasi teenida terminali kavandatavatelt rendipindadelt nagu kulleriteenus, kiosk ja kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles