Transferwise langetab Suurbritanniast väljuvate ülekannete hindasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte üks asutajatest Kristo Käärmann.
Ettevõtte üks asutajatest Kristo Käärmann. Foto: Eero Vabamägi

Rahavahetusplatvorm Transferwise teatas esmaspäeval, et vähendab Ühendkuningriigist väljuvate ülekannete tasusid, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmanni sõnul ei ole hinnalanguse taga tihenev konkurents, vaid ettevõtte soov teostada selle esialgset visiooni tasuta rahvusvahelistest pangaülekannetest.

«Ei ole põhjust miks raha saatmine pangakontolt Londonist Aberdeeni peaks olema nii palju odavam kui raha saatmine Londonist Pariisi,» rääkis Käärmann, lisades, et tehnilise külje pealt on e-kirja saatmine keerukam kui rahaülekanne pangakontode vahel ja seega ei peaks rahvusvahelised ülekanded nii palju maksma.

Käärmann, kes võttis juulis tegevjuhi rolli üle Taavet Hinrikuselt, tunnistas, et tasude täielik kaotamine ei ole jätkusuutlik ärimudel, kuid ettevõte proovib neid langetada nii palju, kui võimalik.

Esmaspäeval teatas ettevõte blogipostituses, et langetab tasusid 7 kuni 50 protsendi võrra, sõltuvalt sihtkohast. Raha kandmine Ühendkuningriigist euroalale või Šveitsi langeb 35 baaspunktile 50 baaspunktilt. USA-sse kandmisel langes see aga 50 baaspunktilt 40 baaspunktini. Austraaliasse kandmisel langeb see 70 baaspunktilt 45 baaspunktini.

Ettevõtte teatel langetakse Ühendkuningriigist väljuvate rahaülekannete miinimumtasu 2 naelalt 50 pennile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles