Rassismiskandaali kistud Eesti riskifondi juht loobus investeerimiskonverentsi peakõnelejast (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veteraninvestor Marc Faber jääb Talpsepa korraldatavalt konverentsilt siiski kõrvale.
Veteraninvestor Marc Faber jääb Talpsepa korraldatavalt konverentsilt siiski kõrvale. Foto: JESSICA RINALDI/Reuters

Möödunud nädalal kajastasid terve rida mõjukaid majandusväljaandeid, kuidas Eesti riskifondi juht Mikk Talpsepp on kistud rahvusvahelisse rassismiskandaali, kuna kutsus Singapuris korraldatavale investeerimiskonverentsile üheks peakõnelejaks vastuolulise Marc Faberi. Nüüd on Talpsepp Faberist peakõneleja loobunud.

Marc Faber ei ole siiski järgmisel kuul Singapuris toimuva investeerimiskonverentsi üks peakõnelejad, kuna konverentsi korraldajad otsustasid tühistada oma varasema otsuse, kirjutab Bloomberg. Veteraninvestori osalemine konverentsil on tekitanud palju poleemikat tema seniste rassistlike sõnavõttude tõttu.

«Et enam ei ole mingit ebaselgust meie seisukohas, siis me oleme otsustanud kõrvaldada Marc Faberi meie kõnelejate nimistust,» märkis reedel e-kirja vahendusel konverentsi korraldaja, Eesti päritolu riskifondi juht Mikk Talpsepp.

Ta lisas, et see samm rõhutab rohkem «meie konverentsi väärtusi». Ka märkis riskifondi juht, et edaspidi lisatakse ka kõnelejate lepingutesse klausel, mis võimaldab loobuda «ebasündsate või rassistlike märkustega» silma paistnud kõnelejaid. 

Küll aga kaitses Talpsepp veel eelmise nädala alguses Faberi valikut kõnelejate hulka, märkides, et «me ei saa ignoeerida tema elutööd, kogemust ja teadmisi», samas kui tema kolleegid olid juba teinud ettepaneku veteraninvestor konverentsi peakõnelejate nimistust eemaldada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles