Alexela suurost läheb põhjalikule uurimisele (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela tankla
Alexela tankla Foto: Erik Prozes

Konkurentsiamet võttis lisaaega, et uurida suurtehingut, millega Alexela tahab ära osta Euro Oili tanklaketi ning paisuda seeläbi turu suurimaks tegijaks.

See tähendab, et ametil on veel kuni neli kuud aega välja selgitada, ega tehinguga kaubaturul konkurents oluliselt ei kahjustu – ei teki näiteks turgu valitsevat seisundit või selle tugevnemist, vahendab Äripäev.

Lisaaja võtmine pole eriti üllatav – viimastel aastatel on kütuseturg kiirelt konsolideerunud ning suuremad ketid teisi alla neelanud. Lisaks Alexela suurtehingule on konkurentsiametis täiendavas menetluses juba augusti algusest saati Olerexi soov osta seitsme tanklaga Favora.

Kui äsja konkurentsiametis lisauurimisele läinud tehing aga jõustub, siis liidriroll turul vahetub ning põhiliselt vendadele Marti ja Heiti Häälele, ent väiksemas osas ka transiidiärimees Oleg Ossinovskile kuuluv Alexela Oili tanklakett saab vähemalt jaamade arvu poolest suurimaks tegijaks.

Eriti palju mahtu saaks Alexela niisiis juurde Tallinnas ja lähipiirkonnas – näiteks tuleb jaamasid juurde nii Harku, Saue kui Viimsi vallas, nii et pealinna ümbruses paisukski Alexela suurimaks tegijaks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles