IT-visionäär Taavi Kotka: avalikku sektorit ootab ees raputus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus.
Mitu aastat majandusministeeriumis IT ala asekantslerina töötanud Taavi Kotka lahkus ametist jaanuari lõpus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

IT-visionäär Taavi Kotka sõnul on rikkama riigi jaoks tarvis rohkem inimesi, kes on seotud meie majandusega. Avalikku sektorit ootab tema hinnangul ees raputus, mida eestlased võiksid pioneerina juhtida, mitte kõrvalt pealt vaadata.

Kuivõrd inimesed otsivad mugavaid lahendusi, mistõttu enamik kaugekõnedest tehakse Skype'i vahendusel ja sõidetakse Uberi vm taoliste lahendustega, mis ei nõua sularahas ja kaartidega arveldamist, oleks Kotka arvates sarnast potentsiaali riigiteenusel, mis laseks ka ettevõtete juhtimise või piiriülese töötamise lihtsamaks teha, vahendab ERRi uudisteportaal pühapäevahommikust saadet «Hommik Anuga».

Kotka on veendunud, et avalikku sektorit ootab ees täpselt samasugune raputus nagu olnud juba taksonduses ja muusikamaailmas. «Miks avalik sektor peaks jääma sellest raputusest ilma? Ta ei jää! Küsimus ongi, kas eestlastena me oleme raputuse loojad, täpselt nagu me olime Skype'iga raputuse loojad või me vaatame seda pealt, vaatame, kuidas keegi teine selle ära tegi ja püüame kuidagi kaasa hüpata,» rääkis endine Eesti IT-juht.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles