Tööpakkumiste arv on tagasi buumiaegsel tasemel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV keskusel on toitlustuses pakkuda üle 200 töökoha
CV keskusel on toitlustuses pakkuda üle 200 töökoha Foto: Toomas Huik

Tööportaali CV Keskus tegevjuhi Paavo Heili sõnul on avaldatud tööpakkumiste arv käesoleva aasta algul olnud väga suur ning numbrid on võrreldavad 2007. aastaga, mil CV Keskusesse postitati kokku ligi 40 000 uut tööpakkumist.

Kõige rohkem on pakkumisi klienditeeninduses, sellel järgneb müük ning tööstus ja tootmine on tööpakkumiste arvult alles kolmandal koha.

2011. aasta esimese 4 kuuga on Heili kinnitusel avaldatud CV Keskuse tööportaalis juba ligi 12 000 tööpakkumist. Võrdluseks – 2009. aastal oli see number 4400 ja 2010. aastal 7100. Aastases võrdluses on mahud kasvanud 70 protsenti.

«Need numbrid annavad tunnistust sellest, et Eesti majandus on taas sisse saanud korraliku hoo – pakkuda on palju töökohti ning inimesed kandideerivad väga aktiivselt. Masuaegsest töötajate lojaalsusest ei ole suurt midagi järele jäänud, töötute arv väheneb ning need, kel töökoht olemas, otsivad aktiivselt uut ja paremat teenistust», kommenteeris Heil.

Kui 2009. aastal kandideerisid tööotsijad esimese nelja kuuga läbi CV Keskuse 203 000 korda, siis eelmisel aastal 289 000 ja käesoleval aastal juba 337 000 korda.

Hoolimata sellest, et tööpakkumiste arv on taas väga suur ja ettevõtete vahel toimub suur konkurents parimate töötajate pärast, on CV Keskuse tööportaalis kandidaatide arv jätkuvalt kõrge. Selle aasta esimese nelja kuuga kandideeris läbi CV Keskuse süsteemi ühele töökohale keskmiselt 31 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles