Alkomüüja: riik teeb kasumi teenimise aina raskemaks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilett
Alkoholilett Foto: Elmo Riig

Alkoholimüüja Budampexile tekitab muret Eesti alkoholipoliitika, aga ettevõte suutis sellegipoolest mullu oma majandustulemusi parandada. Edasine areng saab olema aga raske.

Ettevõtte mullusest majandusaasta aruandest selgub, et alkohoolsete jookide hulgimüügiga tegeleva Budampex ASi müügitulu kasvas mullu 2 protsenti, 6,48 miljoni euroni, samal ajal kui ärikasum vähenes 2 protsenti, 314 535 euroni, võrreldes aasta varasemaga, vahendab Äripäev.

«Riigi aktsiisipoliitika muudab alkoholi hulgimüügi valdkonnas tegevuse iga aastaga keerulisemaks. Vahe Läti aktsiisidega muutub aina suuremaks ja see toob kaasa ostjate lahkumise Eestist Lätti,» kurtis ettevõte oma tegevusaruandes.

«Ettevõtte edasisie eduka töö tarvis tuleb teha aga kardinaalseid muutusi,» märgib ettevõte, mis on Henkell International GmbH tütarettevõte, viidates sellega vajadusele kulusid kärpida.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles