Nissan peatab Jaapanis täielikult autode tootmise

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan
Nissan Foto: AFP / Scanpix

Nissan teatas, et paneb kodumaa turule mõeldud Nissanite tootmise vähemalt kaheks nädalaks täielikult seisma. 

Tootmise seiskamise taga on eelmise kuu lõpus lahvatanud skandaal, mille käigus kutsuti tagasi 1,2 miljonit sõidukit, sest nende ohutuskontrolli viisid läbi sertifitseerimata tehnikud. Tagasi kutsutud autod olid kõik valmistatud viimase kolme aasta jooksul. 

Jaapani transpordiministeerium teatas pärast uurimist, et süüalused tehnikud kasutasid seaduse vastaselt sertifitseeritud tehnikute pitsateid, et kirjutada alla tehasest lahkuvatele autodele. Tagasikutsutud autode uuesti üle kontrollimine läheb Nissanile hinnanguliselt maksma umbes 222 miljonit dollarit. 

Nissani väitel pole rikkumine mõjutanud nende autode kvaliteeti, kuid autootja maine on saanud juba oma kodumaal tõsise hoobi. Praeguse seisuga ei ole Nissan peatanud välismaale müüdavate sõidukite tootmist. 

Skandaalile lisab varju ka tõsiasi, et hiljuti sattus kvaliteediskandaali Jaapani suuruselt kolmas terasetootja Kobe steel, kes võltsis oma alumiiniumist, vasest ja terasest toodete tugevuse näitajaid. Kaks järjestikust skandaali on tõstatanud tõsiseid küsimusi reeglite täitmise üle Jaapani tehastes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles