Baltika liigub taas aastakahjumi suunas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juht Meelis Milder.
Baltika juht Meelis Milder. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Ehkki moerõivaste jaemüüja Baltika kolmanda kvartali ning üheksa kuu käive on juuksekarva võrra kasvanud, on kahjum võrreldes eelmise aastaga kahekordistunud ning liigub taas aastakahjumi suunas.

Baltika kolmanda kvartali kahjum kasvas 59 protsenti 0,47 miljoni euroni, üheksa kuu kahjum 94 protsenti 0,86 miljoni euroni.

Viimasest üheksast aastast (alates 2008. aastast) on Baltika kahjumit saanud kuuel aastal, neist 2009. aastal 10, 2010. ja 2015. aastal üle kuue miljoni euro. Eelmisel aastal teenis Baltika pisikese (0,18 miljoni euro) suuruse kasumi.

Baltika grupi kolmanda kvartali käive kasvas 0,3 protsenti 12 miljoni euroni kusjuures jaemüük kahanes üks protsent 9,4 miljoni euroni. Üheksa kuu käive kasvas 0,6 protsenti.

«Balti regiooni jaeäri müük oli peamiselt mõjutatud augusti tulemusest, mis jäi tugevalt alla eelmise aasta tasemele. Tõenäoliselt tingituna soojadest ilmades langes kaubanduskeskuste külastatavus augustis järsult ning see omakorda mõjutas tugevalt jaeäri müügitulemust,» kirjutas ettevõte kolmanda kvartali vahearuandes. «Eesti jaeturg oli ainus turg, mis näitas kolmandas kvartalis müügitulu kasvu».  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles