Valitsus pani Rail Balticu Eesti ettevõttesse 1,7 miljonit eurot (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Valitsus toetas 1,7 miljoni euro suuruse sissemakse tegemist raudteeprojekti Rail Balticu valdusettevõttele OÜ Rail Baltic Estonia, et katta selle tegevuskulusid. 

Sissemakse teeb riik OÜle Rail Baltic Estonia. Sissemakstavast 1,7 miljonist eurost 1 euro makstakse osakapitali nimiväärtuse suurendamiseks ja ülejäänud on ülekurss, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Sissemakstavast summast makstakse omakorda 650 000 eurot RB Rail ASile, sealhulgas 1 euro ühe uue aktsia nimiväärtuse eest ja 649 999 eurot on ülekurss. Valitsus annab majandus- ja taristuministrile nendeks toiminguteks vajalikud volitused. RB Rail AS-ile teevad sarnased sissemaksed ka Läti ja Leedu.

Valdusettevõte OÜ Rail Baltic Estonia asutati 2014. aastal Eesti riigi huvide esindamiseks ühisettevõttes RB Rail AS ning Rail Balticuga seotud tegevusteks, eelkõige ühisettevõtte kaudu.

Ühisettevõte RB Rail AS on registreeritud Lätis. Mõlemad äriühingud kasutavad neile antavaid vahendeid tegevuskuludeks, vajalike uuringute ja konsultatsioonide tegemiseks ning Euroopa ühendamise rahastu (CEF) toetusega tehtavate tegevuste kaasrahastamiseks.

Sissemakstav summa on kavandatud 2017. aasta riigieelarves. Samasugused sissemaksed on tehtud ka 2014.-2016. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles