Tallinna sadama kaubamahud vähenevad, reisijate vedu aga kasvab

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TS laevade parvlaeva Piret Tallinna vanasadamas.
TS laevade parvlaeva Piret Tallinna vanasadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Sadama üheksa kuu kaubamaht  oli 14,3 miljonit tonni ning reisijate arv 8,22 miljonit, kontserni tulud suurenesid eelkõige parvlaevaliikluse lisandumisest.

Selle aasta üheksa kuu kokkuvõttes liikus läbi Tallinna Sadama sadamate 14,3 miljonit tonni kaupa, mis oli  võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9  protsenti  ehk 1,4 miljoni tonni võrra väiksem tulemus. Vähenemine toimus vedellasti mõjul, samas kui teiste lastiliikide mahud  kasvasid.

Üheksa kuuga suurenes sadamates teenindatud reisijate arv  eelmise aastaga võrreldes 340 tuhande inimese ehk 4  protsenti võrra 8,22 miljoni reisijani.  Eelkõige kasvas reisijate arv kruiisilaevadel ja Tallinn-Helsingi liinil.

Mandri ja suursaarte vahelises reisijateveos teenindas Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad üheksa kuuga  kokku  1,8 miljonit reisijat ja ligi 750 tuhat sõidukit.  

Üheksa kuu kokkuvõttes kasvasid  Tallinna Sadama grupi tulud 22,2 miljonit euro ehk  29  protsenti võrra  99,1  miljoni euroni.   Kontserni tulude kasv tulenes  enim parvlaevaliikluse opereerimisest, mis on lisandunud uus ärivaldkond. Võrreldes aasta varasemaga suurenes nimetatud perioodi ärikasum 0,4 miljoni euro ehk 1 protsendi võrra 39,7 miljoni euroni.

Tallinna Sadama kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele veel tütarettevõtted TS Energia, TS Shipping ja TS Laevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles