Ämari lennubaasi järgmise etapi ehituseks kulub üle 10 miljoni euro

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaasis valminud lennuliiklusala.
Ämari lennubaasis valminud lennuliiklusala. Foto: Toomas Huik.

Nordecon sõlmis täna kaitseministeeriumiga lepingu Ämari lennubaasi abihoonete ja nende teenindamiseks vajaliku taristu ehitamiseks.


Lepingu maksumus ilma käibemaksuta on 10,85 miljonit eurot, teatas Nordecon AS.

Nordeconi juhatuse liikme Avo Amburi sõnul rajatakse antud hanke raames Ämari lennubaasi eraldi angaar parajasti valves olevatele õhuturbelennukitele, lennubaasi teenindamiseks vajalike sõidukite autopark ja garaaž-töökoda, baasi meditsiinikeskus, lihtne reisijateterminal baasi kaudu sisse- või väljalendavate sõjaväelaste tarbeks, kaubakäitluse vaheladu ning lämmastiku- ja hapnikuhoidla.

Ämari lennubaasi abihoonete ja tugistruktuuride ehitustööd algavad tänavu mais ning kestavad plaani kohaselt 11 kuud.

Ämari lennubaasi renoveerimine Eesti riigi ja NATO ühisel rahastamisel on esimeseks suuremahuliseks NATO julgeolekuinvesteeringuks Eestis. NATO julgeolekuinvesteeringute programmi raames rahastatakse NATO poolt 15 Ämari lennubaasi projekti, kokku 32 miljonit euro ulatuses.

Aastate 2009–2018 sõjalise kaitse arengukava kohaselt on Ämari lennubaas valmimisel suuteline vastu võtma transpordilennukeid ning tegutsema õhuturvet teostavate hävituslennukite baasina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles