Nordica on kõik uued lennukid kätte saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk.
Nordica lennuk. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eesti riikliku lennufirma Nordica ja Poola lennufirma LOT ühisfirma Regional Jet OÜ on kõik viis liisitud ATR tüüpi lennukit kätte saanud; lennupargi edasise laiendamise osas võivad otsused tulla järgmise aasta esimeses pooles.

«Kõik liisitud ATR lennukid on käes ja lendavad,» ütles Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo BNSile.

Koos uute lennukitega on Regional Jet jõudnud 15 lennukini, mis oli ka ettevõtte tänavuse aasta eesmärk. «See on selge, et kasv peab jätkuma, aga tunneme ka, et see ei saa olla liiga järsk,» märkis Uibo.

Võimalike uute lennukite hankimise osas võivad arengud Uibo sõnul tulla järgmise aasta alguses pärast esimese kvartali lõppu.

Varasemalt on Regional Jet andnud teada, et plaanib lähiajal jõuda 20 lennukiga opereerimiseni.

Viiest uuest lennukist neli teenindavad SASi lähiliine Kopenhaagenist ning viies lennuk jääb Nordica enda kasutusse peamiselt Stockholmi ja Peterburi suundadele.

Kolm lennukit liisib Nordica Uibo sõnul Taani lennukite liisimisettevõttelt Nordic Aviation Capital, ühe Elix Aviation Capitalilt ning samuti ühe ettevõttelt Truenoord.

Regional Jet OÜ asutaja oli Nordic Aviation Group AS, mis lõi ettevõtte 2015. aasta detsembris. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda teistele lennuettevõtetele, sealhulgas Nordicale lennuopereerimise teenust.

Möödunud aastal otsustas Nordic Aviation Group ehk Nordica senise partneri Adria vahetada Poola LOT-i vastu. Tehingu käigus omandas Poola LOT ehk Polskie Linie Lotnicze LOT S.A. 49 protsenti Regional Jet OÜst, nii et 51 protsenti jäi Nordicale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles