Läti astus eriti odavatele porganditele sammu lähemale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja köögiviljalett turul.
Puu- ja köögiviljalett turul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti põllumajandusministeeriumi teatel allkirjastatakse kolmapäeval Lätis levinud puuviljade, marjade ja köögiviljade käibemaksumäära vähendamise vastastikuse mõistmise memorandum.

Memorandumi allkirjastavad põllumajandusminister Janis Duklavs, rahandusminister Dana Reizniece-Ozola, Läti toidumüüjate liidu (LPTA) nõukogu esimees Valdis Turlais ning Läti jaemüüjate liidu (LTA) president Henriks Danusevics.

Memorandumi kohaselt lubavad LPTA ja LTA liikmed kehtestada jaanuarist sõltumata nende päritoluriigist Lätis levinud puuviljadele, marjadele ja köögiviljadele 5-protsendilise käibemaksumäära praeguse 21-protsendilise määra asemel.

Varasemalt kiitis Läti valitsuskabinet käibemaksumäära langetamise heaks. Põllumajandusministeerium, mis ettepanekuga välja tuli, teatas, et samm aitaks vähendada varimajandust ja suurendada maksumaksjatest puuviljade, marjade ja köögiviljade müüjate konkurentsivõimet.

Madalam käibemaksumäär kehtiks tuleva aasta 1. jaanuarist 2020. aasta 31. detsembrini.

Heakskiidu sellele peab andma veel ka Läti seim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles