IATA juht: Euroopas jääb lennukompaniisid lähiajal vähemaks

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandre de Juniac
Alexandre de Juniac Foto: SCANPIX

Euroopas jääb lennukompaniisid lähemas tulevikus ilmselt vähemaks, ütles intervjuus «Aktuaalsele kaamerale» Rahvusvahelise Lennutranspordi Ühenduse (IATA) tegevdirektor Alexandre de Juniac, kes osales esmaspäeval Tallinnas toimunud kõrgetasemelisel lennundusohutuse teemalisel sümpoosionil.

Viimased aastad ongi toonud kaasa mitmete lennufirmade tegevuse lõpetamise ning see protsess ilmselt jätkub, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Euroopas on liiga palju operaatoreid, kes kasutavad nii palju lennukeid, et kui panna kõrvale võrreldav turg Põhja-Ameerikas, siis näete, et Euroopas tegutsevate ettevõtete hulk on palju suurem kui Põhja-Ameerikas. Huvitav küll!» nentis De Juniac.

«Lennukompaniisid on ilmselt pisut liiga palju, et turul toime tulla ja näidata häid majandustulemusi. Nii et konsolideerumine leiab ilmselt aset,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles