RMK seadis Tootsi tuulepargi kinnistu alghinnaks 12,3 miljonit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi Suursoosse plaanitav Eesti Energia tuulepark
Tootsi Suursoosse plaanitav Eesti Energia tuulepark Foto: Postimees

Riigimetsa Majandamise Keskuse nõukogu otsustas pärast pikka kaalumist panna lõpuks Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumisele alghinnaga 12,3 miljonit eurot. 

RMK müüb enda valduses olevad kinnistud tulenevalt valitsuse 27. aprilli otsusest korraldada Tootsi tuulepargikinnistu avalik enampakkumine. Avalik suuline enampakkumine toimub 8. novembril kell 14.00 RMK Tallinna kontoris (Toompuiestee 24), teatas RMK pressiteate vahendusel.

Enampakkumisel osalemise ettemaks on 1,23 miljonit eurot. Enampakkumise osavõtutasu on 3000 eurot. Enampakkumise alg- ja lõpphind sisaldab käibemaksu.

Tootsi tuulepargi kinnistu asub Pärnumaal Vändra vallas, selle suurus on 160 hektarit ning kinnisasi koosneb 40 katastriüksusest, millest 38 on detailplaneeringuga ette nähtud tuulikute püstitamiseks ning kaks tuulemõõdutornidele.

Võrdluseks, algselt eraldas riik selle Eesti Energiale kasutada hinnanguliselt 10 miljoni euro eest. Erasektori tuuleettevõtjad väitsid sellele järgnenud kohtuprotsessi käigus, et turuhinda arvestades jääb Tootsi tuulepargi kinnistu hinnanguline maksumus 15-18 miljoni vahele.

Tingitult vaidlusest üle, kas valitsuse otsus eraldada tuulepargi kinnistu Eesti Energiale oli seadusepärane või mitte, otsustas riik lõpuks kinnistu enampakkumisele panna. Lisaks Eesti tuuleenergia ettevõtetele on kinnistu vastu huvi üles näidanud juba ka välisettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles