Rain Laane alustas esmaspäevast haigekassa uue juhina tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Laane
Rain Laane Foto: Peeter Langovits

Esmaspäevast alustas Eesti Haigekassa uue juhina Microsoft Eesti endine juht Rain Laane.

Haigekassa uueks juhiks valitud Rain Laane hinnangul peab haigekassa panustama IT-lahendustesse inimestele parema teenuse pakkumiseks ja ressursside paremaks jaotamiseks.

«IT ei ole asi iseeneses või võluvits, vaid kasulik vahend,» ütles Laane valimisejärgselt BNSile. Tema sõnul võimaldaks IT-lahenduste parem kasutamine vähendada nii ravijärjekordi, kiirendada ja parandada arstiabi ning teha seda vähemate ressurssidega.

Oktoobri alguses valis haigekassa nõukogu haigekassa uueks juhiks Rain Laane. Uus juht asus ametisse 16. oktoobril.

Rain Laane töötas 2005. aastast 2012. aastani Microsoft Eesti juhina, kust ta siirdus juhtima Microsofti Balti regiooni üksust, mida ta juhtis käesoleva aasta märtsi lõpuni.

Haigekassa otsis uut juhti, sest selle senise juhi Tanel Rossi ametiaeg lõppes. Algne konkurss pidi lõppema septembris, kuid 25. septembril toimunud nõukogu koosolekul jäi uus juht valimata ja nõukogu kuulutas esimese konkursi nurjunuks, viidates puudustele dokumentatsioonis. Nõukogu kuulutas seejärel välja ülilühikese tähtajaga uue konkursi.

Haigekassa rahastab Eestis tervishoiuteenuseid. Asutuse eelarve on enam kui 1 miljard eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles