Suurimad ärihaid olid valimistel edukad

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marti Hääl
Marti Hääl Foto: Liis Treimann

Suurimate valimistel kandideerinud ärihaide nimekirjad olid valimistel edukad, erandiks on Jüri Mõis ja Urmas Sõõrumaa, kelle Tegus Tallinn oli edutu projekt.

Kõige suurema ettevõtjana läks valimistulle Alexela Groupi suuromanik Marti Hääl, kes kandideeris Harjumaal valimisliidus nimega Üks Kuusalu Vald. Liit sai Kuusalus 27,2 protsenti häältest ning Marti Hääl sai selle esinumbrina kindla mandaadi, kirjutab Äripäev.

Jetoili ja Maardu Terminali omanik Sander Kopli kandideeris Hiiumaal valimisliidus Ühine Hiiumaa, mis teenis küll häältest 25,6 protsenti ning pidi ülinapilt, vaid 15 häälega alla vanduma võitjatele sotsidele, ent Kopli isiklikult mandaati esialgsete tulemuste järgi ei saanud.

Suuruselt neljanda ettevõtjana oli valimistules piimandusühistut E-Piim tüüriv Jaanus Murakas, kes läks tulle koduses Järva vallas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles