Eesti suurettevõtjad räägivad, mida nad peaministrina teeksid (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armin Kõomägi, Ain Hanschmidt, Antti Moppel räägivad, mida nad peaministrina Eestis teisiti teeksid.
Armin Kõomägi, Ain Hanschmidt, Antti Moppel räägivad, mida nad peaministrina Eestis teisiti teeksid. Foto: Postimees

Septembris Äriplaani konverentsil lavale astunud Eesti suurimad ja mõjukamad kapitalistid vastasid küsimusele, et mida nemad teeksid, kui nad oleksid peaministrid. 

Laevafirma Tallink üks omanik ja suurettevõtja Ain Hanschmidt ütles, et tema ehitaks peaministrina Helsingisse eestikeelse kooli, sest Helsingi piirkonnas töötab üle 50 000 eestlase – see näitab, et riik hoolib neist ja püüab neid paremini siduda Eestiga, kirjutab Äripäev

Ettevõtja ja kirjanik Armin Kõomägi ei töötaks peaministrina päevas rohkem kui 8 tundi ja ühtki minutit nädalavahetusest ta tööle ei kulutaks – ametist peab saama igal õhtul ja igal nädalavahetusel välja tulla, mängida lastega, õrnutseda abikaasaga, suhelda sõpradega, minna üksinda metsa, leidis ta. 

Kütusefirma Olerex ühe omaniku Antti Moppeli sõnul peaks riigi majanduspoliitika ujuma vastuvoolu, nii et heal ajal, nagu praegu, kogutaks reserve, mida halval ajal tuleb kulutada majanduslanguse pehmendamiseks.

Pakirobotitootja Cleveroni asutaja ja juhatuse esimees Arno Kütt töötaks peaministrina välja e-Eesti järgmise põlvkonna plaani ja alustaks selle elluviimist, kuna meie praegune e-tiiger on vanaks ja viletsaks jäänud. 

Mida teeksid teised ettevõtjad peaministrina, loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles