Amazon trügib spordirõivaste turule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon tahab oma brändiga spordirõivaid müüma hakata. Pilt on illustratiivne.
Amazon tahab oma brändiga spordirõivaid müüma hakata. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Maailma suurim veebikaubamaja Amazon kavatseb peagi turule tulla oma spordirõivaste brändiga. 

Amazonile hakkaks spordiriideid tootma maailma suurimad tegijad, Taiwani rõivatootjad Makalot Industrial ja Eclat Textile, kellest viimane õmbleb praegu riideid ka näiteks Nike’ile, kirjutab Bloomberg.

Kuigi läbirääkimised veel käivad ja ühtegi lepingud sõlmitud ei ole, on Taiwani ettevõtted Amazonile esimesed prooviriided juba tarninud, kinnitasid väljaandele lähedalseisvad allikad.

Tegelikult Amazon on juba praegu rõivaäris, pakkudes peamiselt pintsakuid, jakke ja muid kontorirõivaid. Spordirõivad oleks veebigigandi jaoks siiski täiesti uus ettevõtmine.

Spordiriiete äri konkurents on juba praegu ääretult tihe ja marginaale vähendavad pidevad allahindluskampaaniad. Seega on Amazoni vallutus halb uudis praegustele turutegijatele nagu näiteks Nike, kelle müük on langenud.

Hiljuti ostis Amazon üles USA toidupoodide keti Whole Foods Market. Pidev ülesostmine ja jõuline laienemine on mitmele investorile andnud põhjuse muretsemiseks, et ettevõte on muutunud liiga suureks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles