Tallinna ja selle ümbrusse kerkib uusi kortermaju järjest kiiremini

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad Mustamäel Sõpruse puiesteel
Kortermajad Mustamäel Sõpruse puiesteel Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas ja Harjumaal arendatavate kortermajade arv on eelmise aasta suvest kasvanud poole võrra. Kui mullu suvel oli pakkumises 76 erinevat kortermaja, siis praeguseks on võimalik valida kortereid 113 erinevas projektis.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et ehkki müügis olevate projektide arv on kasvanud 48 protsenti, siis pakutavate korterite arv on tõusnud vähem, 1900-lt 2300 ühikule.

«Ka nõudlus uute korterite vastu on kerkinud enneolematuks – meie arvutuste kohaselt broneeriti ja osteti ainuüksi septembris üle 220 uue korteri, aasta keskmisena jääb soetatavate uute korterite arv vahemikku 160-170 korterit kuus,» sõnas ta.

Märkimisväärseks pidas Sooman ka asjaolu, et hoolimata mahtude kasvust pole oluliselt tõusnud hinnad – mullu suvel oli pakutavate uute korterite keskmine hind 2300 €/m², tänavu septembri lõpu seisuga oli see 2400 €/m² ehk vaid neli protsenti kõrgem.  Hoolimata pakkumiste mahtude suurenemisest on Soomani sõnul oodata lähiajal uute korterite defitsiiti.

«See kõlab uute arenduste valguses vastuoluliselt, kuid juba täna on tõsiseid märke, et turule hakkab lisanduma üha vähem uusi projekte – kammitsaid seavad nii turgu reguleerivad pangad kui küllaltki kontrollimatult tõusnud ehitushinnad, mis muudavad arendajad ettevaatlikumaks,» rääkis ta.

Soomani sõnul ei tähenda viimane seda, et nüüd tuleks uue korteri ostul kiirustama hakata. «Hetkel on valikut piisavalt – üheksa korda mõõda, üks kord lõika,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles