Malaisia basseinistseeni süüdlase seletuskiri: see oli õnnetus (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokteil
Kokteil Foto: RICHAR PERRY/NYT

Eesti äridelegatsiooni skandaalse Malaisia peo üks võtmesündmusi oli kahtlemata ühe naisterahva kukkumine või lükkamine baari basseini. Mida on juhtumi kohta öelda süüdlasel endal, kes nüüd karistuseks aastaks EASi välisdelegatsioonidest välja arvatud?

Juhtum tõi kaasa selle, et EAS eemaldas kohe süüdlase delegatsiooni liikmete hulgast ning välistas tema osalemise tulevastes delegatsioonides järgmise aasta jooksul. Naise vettelükkamist on kinnitanud mitu sündmuskohal viibinut.

Toimetusele on juhtunu osalised teada, kuid kokkuleppel asjaosalistega jätame nimed avaldamata.

Aivar Pau: Kuidas kogu see seltskond üldse pidutsema sattus?

See oli kolmeosalise peo lõpuosa. Esmalt avasime ühe Eesti ettevõtte esinduse. Seejärel toimus afterparty, kust üks seltskond siirdus omakorda basseinibaari.

Mis kell baari jõuti ja kui kaua pidu kestis?

Sinna jõudsime südaöö paiku, mina lahkusin kohe pärast seda, kui basseinijuhtum sai lahendatud. Viimased delegatsiooni liikmed olevat hotelli jõudnud 4-5 paiku hommikul.

Kui tohib küsida, siis mida joodi?

Baaris ainult džinni toonikuga, midagi muud ei olnud. Eelnenud peol pakuti veini ja õlut.

Mis basseini ääres õiguspoolest sündis?

Sellega on nüüd nii, et vette lükkamist ei olnud. Tõusin järsult püsti, minu lähedal olnud inimene astus sammu tahapoole ja kukkus basseini. Jah, minu tegevuse tõttu kukkus neiu basseini.

Tema töökaaslane ütles mulle, et ta olevat viimase aasta jooksul sinna basseini sattunud kolm korda – seal on väga kitsas serv.

Olgu, see ei pruukinud olla tahtlik samm, aga mis sai edasi?

Läksin kohe probleemi lahendama. Kogu seltskond tõttas appi teda veest välja tõmbama.

Ja lõppes kõik kuidas?

Naine sai kuivaks, toimetati koju ja järgmiste päevade jooksul lahendati ka temale tekkinud rahaline kahju telefoni osas, mis vette kukkus. Tean ka, et ta ei tahtnud ennast kuskile segada.

Kui kõik tõesti nii juhtus, siis miks sai süüdlane aastase delegatsioonides osalemise keelu?

Kardeti, et see teeb EASi mainele halba. Järgmisel päeval tulid EASi inimesed minu juurde ja ütlesid, et neil on mulle üks jutt. Eelmise õhtu juhtum olevat nende sõnul olnud kahetsusväärne ja et nad loodavad, et ma lahendan ise asjad ära.

Lisaks anti mulle teada, et järgmise aasta jooksul ei peaks ma ühelgi EASi üritusel osalema.

Hirm?

Puhas hirm, et EAS kannatab maine poolelt. Vette kukkus ühes kohalikus ettevõttes töötav eestlanna. See firma plaanib tegevust laiendada Eestisse ja EAS aitab teda.

Kui palju sa tead Taavi Rõivase tegemistest sel ööl?

Tean vaid nii palju, et ühel hetkel olime kõik koos tantsimas. Siis tulime lauda istuma ja rohkem mina teda tantsimas ei näinud, mina läksingi ära pärast basseini ääres juhtunut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles