Venemaa sai kommisõjas Balti firmadega punktivõidu (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punamütsikese kaubamärgi vaidluses jäi õigus Venemaa firmale.
Punamütsikese kaubamärgi vaidluses jäi õigus Venemaa firmale. Foto: Russhop.es

Kohus keelas Leedu kommivabrikul «Punamütsikese» nime kandvate kommide tootmise, seda nõudis Venemaa tuntud magusameister.

Venemaa tuntud magusvabrikul Punane Oktoober (Krasnõi Oktjabr) õnnestus kohtu abil keelata 1976. aastal asutatud ja firma Achemos kuuluval Leedu kommivabrikul kommi «Punamütsikese»(«Красная Шапочка») tootmine, vahendas TVnet Leedu portaali Rytas.

Kohus otsustas, et hageja ja kostja kaubamärgi sõnaline osa on foneetiliselt identne. «Pole kahtlust, et märkimisväärne osa Leedu elanikest saab kergesti aru vene keeles ning suudavad lugeda nii kirillitsas kui ka ladina tähestikus  kirjutatud sõnu ja hääldada neid sarnaselt,» leidis kohus.

Neid vahvlikomme enam Lätis müüa ei või.
Neid vahvlikomme enam Lätis müüa ei või. Foto: uniconf.ru

Augustis keeldus Riia kassatsioonikohus menetlemast Punase Oktoobri kaebust Norra Orkla kontserni vastu, kellele hetkel kuuluvad kommivabrik Laima  ja kõik selle kaubamärgid. Seal hulgas kaubamärk «Lacitis kepainitis» («Мишка косолапый»).

Sel viisil jäi kehtima keeld kasutada kaubamärki «Мишка косолапый», kuna see sarnaneb Laima poolt registreeritud kaubamärgile. Varem Punase Oktoobri poolt sisse antud nõue tühistada Laima poolt registreeritud kaubamärk «Lacitis kepainitis» lükati tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles