Nokia järjekordne suur loobumine: virtuaalreaalsuse lahenduste tootmine lõpetatakse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja 360 kraadi profikaamera Nokia OZO. Salvestab kõik enda ümber väga kvaliteetselt ja maksab väga palju.
Selline näeb välja 360 kraadi profikaamera Nokia OZO. Salvestab kõik enda ümber väga kvaliteetselt ja maksab väga palju. Foto: Tootja foto
  • Ettevõte koondab üle 300 inimese

Põhjanaabrite kuulus tehnoloogiaettevõte Nokia Technologies loobub täna avaldatud teate kohaselt virtuaalreaalsuse (VR) lahenduste tootmisest ning keskendub selle asemel meditsiinitehnika arendamisele.

«Oodatust aeglasem VR-turu areng tähendab, et Nokia Technologies kavatseb vähendada investeeringuid ja keskenduda rohkem tehnoloogia litsentsimise võimalustele. Kavatsus on peatada OZO VR-kaamerate ja riistvara edasiste versioonide arendamine, säilitades samal ajal kohustuste täitmise olemasolevate klientide ees,» seisab ettevõtte teadaandes.

Otsus toob kaasa ka 310 Nokia töötaja koondamise – peamiselt Soome, USA ja Suurbritannia üksustes.  Kokku töötab ettevõttes 1090 inimest.

Nokia Technologies presidendi Gregory Lee sõnu on ettevõte olukorras, kus õigete investeeringute korral õnnestub digitervise valdkonnas kanda kinnitada.

Ozo 360-kraadise ulatusega juhtmevabasid kaameraid asuti tootma juulis 2015. Seda kasutavad filmide tootmisel mitmed Hollywoodi stuudiod, näiteks Disney.

Alles kahe nädala eest esitles Nokia oma Ozo-kaameraid Tallinnas Kultuurikatlas eesistumisega seoses. Spordimängu ajal suudab kaamera haarata tuhandeid fänne. Sobib see väga hästi ka kraanadele ja droonidele, mistõttu saab seda kasutada avaliku korra tagamisel, kuna pakub nii tuletõrjujatele kui ka teistele päästjatele 360-kraadist videopilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles