Aab tahab Ida-Virus töötavatele noortele maksta 300 eurot kuus toetust

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Jaak Aab peab programmi äärmiselt oluliseks.
Minister Jaak Aab peab programmi äärmiselt oluliseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal valitsuskabinetis arutusel olnud Ida-Viru programmi suuremaid ideid on hakata kõigile Ida-Virumaal tööle asuvatele kutsekooli- ja kõrgkoolilõpetajatele maksma vähemalt kümne aasta jooksul 300 euro suurust igakuist stipendiumi.

Kabinetiistungil programmi esitlenud riigihalduse minister Jaak Aab rääkis Põhjarannikule, et kõikidele noortele, kes omavad kutsekooli või kõrgkooli tunnistust ja tulevad Ida-Virumaale tööle − ükskõik, kas riigiasutusse või eraettevõttesse −, maksaks riik stipendiumi 300 eurot kuus. «Selline on plaan, selline on minu ettepanek. Ma väga loodan, et see leiab ka kinnitust,» sõnas Aab.

Aab möönis, et Ida-Virumaa pole Eestis ainuke piirkond, kus noorte väljaränne on suur probleem. «Minule teeb muret ka Kagu-Eesti. Me peame regionaalpoliitikale mõtlema nendes regioonides, kust kõige rohkem inimesi lahkub,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles