Microsoft loobub Windowsist mobiiltelefonidele

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumia 950 XL oli viimane Windowsi platvormiga lipulaev Microsoftil
Lumia 950 XL oli viimane Windowsi platvormiga lipulaev Microsoftil Foto: Microsoft

Microsoft paistab olevat loobunud ambitsioonist omada enda operatsioonisüsteemi mobiiltelefonidele.

Ettevõtte Windows 10 üksuse juht Joe Belfiore säutsus nimelt sotsiaalmeedias, et uut funktsioonide ja riistvara arendamine mobiiliversiooni tarvis ei ole enam «fookuses». Ta märkis, et on ka ise läinud üle Androidi telefoni kasutamisele.

Microsofti peamine idee oli luua universaalseid äppe nii arvuti kui mobiili tarvis, mis töötaksid Windows 10 platvormil. Kontseptsioon kukkus aga läbi.

Uuringufirma IDC andmeil oli Windows 10 Mobile telefonide osakaal müügis aprillist juunini vaid 0,03 protsenti. Peagi on sellel töötavate telefonide tootmist lõpetamas ka viimane suur tehnoloogiahiid HP. Microsofti enda viimane Lumia mobiil nägi ilmavalgust  enam kui aasta tagasi.

Küll aga on Microsoft loomas suure hooga oma äppe Androidi ja iOS’i seadmetele. Uusim neist on näiteks veebilehitseja Edge testversioon mobiilidele. Väga kasutatavad on ka Outlook, OnedDrive. Skype ja muidugi Word ja Excel.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles