Panasonic Baltimaades ja Poolas personalikärpeid ei plaani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panasonicu väljapanek elektroonikapoes Tokyos.
Panasonicu väljapanek elektroonikapoes Tokyos. Foto: SCANPIX

Jaapani suurim koduelektroonikafirma Panasonic Corp, mis eile teatas 35 000 töökoha likvideerimisest, Baltimaades ja Poolas personali vähendada ei plaani.

Panasonicu piirkondliku kommunikatsioonijuhi Iwona Burzynska selgituse järgi sunnib Jaapanit tabanud looduskatastroof ja üldine majanduslik olukord riigi kõiki ettevõtteid restruktureerima ja kulusid üle vaatama.

«Panasonic alustas restruktureerimisega juba eelmisel aastal, maavärin ja tsunami tõid vaid täiendava põhjuse vaadata üle ettevõtte plaanid ja strateegia,» ütles ta.

Burzynska sõnul oli mullu märtsis Panasonicul 384 586 töötajat. Selle aasta märtsis 366 937 ja märtsiks 2013 on eeldatav töötajate arv orienteeruvalt 350 000 inimest.

«See tähendab, et järgmise kahe aasta jooksul viiakse ligi 17 000 töötajat partnerettevõtetesse, neile pakutakse töökohti allhankijate juures ja neile antakse Panasonicu poolt vajalikku abi, et edukalt oma karjääri jätkata.»

«Panasonicul on Poolas ja Baltikumis (peakontoris ja patareitehases Gnieznos) ligi 500 töötajat, praegusel hetkel me selle numbri vähenemist ette ei näe,» sõnas Burzynska.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles