Tallinna lennujaama reisijate arv kasvas septembris veerandi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Septembris läbis Tallinna lennujaama üle 266 000 reisija, ehk 24 protsenti möödunud aasta septembrist enam.

Üheksa kuu jooksul on lennujaama läbinud 18 protsenti rohkem reisijaid, ehk üle 300 tuhande reisija rohkem kui mullu sama perioodi jooksul. Kahe miljoni reisija piir ületati Tallinna lennujaamas 1. oktoobril, möödunud aastal jõudis lennujaam selle numbrini alles 19. novembril, teatas lennujaam.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul aitas septembri heale tulemusele mõnevõrra kaasa Euroopa Liidu eesistumisega seotud üritused, kuid aasta lõikes kokku moodustab eesistumise üritustega seotud reisijate arv kogukasvust alla kümnendiku ning ülejäänu tuleneb äri- ja turismireisijate üldisest kasvust.

Hoogne kasv jätkus septembri ka tšarterlendudel, mida kasutas 33 protsenti enam reisijaid kui mullu samal ajal. Traditsiooniliste Antalya, Iraklioni ja Varna tellimusreiside kõrval koguvad populaarsust sellised uued sihtkohad nagu Tivat Montenegros või Pula Horvaatias.

Septembris lõpetas Vueling selleks aastaks hooajalised lennud Tallinna ja Barcelona vahel, mis jätkuvad küll järgmisel suvel. Samuti lõppesid septembris Nordica Berliini ja Rijeka lennud. Oktoobris jätkuvad regulaarlennud 34 erinevasse sihtkohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles