Mööbliärid ootavad buumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Asko ja Sotka mööblikauplused.
Pärnu Asko ja Sotka mööblikauplused. Foto: URMAS LUIK / PRNPM / EMF

Kui kinnisvarasektoris on läinud kuumaks, siis mööbliäris veel laod buumile omaselt tühjad pole, kuid müüjad ootavad, et ehitajad arendused valmis saaks ja inimesed neid hoogsalt sisustama hakkaks.

Mööbli müümine on alati seotud sellega, kui aktiivne on parasjagu ehitus. Kui ehitussektoril läheb hästi, siis tõuseb kohe ka mööblimüük, rääkis Soome Kesko gruppi kuuluv Asko ja Sotka mööblipoode omava Indoor Group ASi juht Kari Forssten, kirjutab Äripäev. 

Sellest, et müük läheb neil hästi, räägivad Forssteni jaoks numbrid: «Eelmine aasta oli meil pluss seitse protsenti. Kas 7 protsenti on hea tulemus, kui üldine SKP tõus on 2-3 protsendi vahel? Meie meelest on see küll hea tulemus. See on suurem kasv kui 30 suuremal mööbli jaemüüjal keskmiselt. See tähendab, et meie turuosa on pisut kasvanud.»

Sarnast kasvu tunnistab teist aastat järjest ka ASi Diivaniparadiis juht ja omanik Ahti Rattasep, kes ootab, et kasvu oleks veelgi rohkem ja ehitusbuumi vilju saaks juba maitsta. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles