Rail Balticut hakkab esindama NATO erukolonel Aivar Jaeski (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Jaeski 2014. aastal
Aivar Jaeski 2014. aastal Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti kaitseväe ohvitserina NATOs lennukat karjääri teinud erukolonel Aivar Jaeski asus sellel nädalal juhtima Rail Balticu ühisettevõtte RB Raili Eesti ja Soome esindust.

«Minu põhiülesannete hulka kuulub Rail Balticu projekti juhtimine Eestis vastavalt kokkulepitud kavale, samuti projekti edendamine ja esindamine Soomes, luues püsivaid suhteid projekti arengust huvitatud pooltega. Ühtlasi jälgin ma seda, et minu vastutuspiirkonnas püsiksid projekti seisukord, suund ning otsused läbipaistvate ja nähtavatena,» ütles Jaeski. 

NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuse asedirektori kohalt erru läinud Jaeski omandas logistikainseneri kvalifikatsiooni Tallinna Tehnikakõrgkoolist ja kõik Balti Kaitsekolledžis pakutavad militaarhariduse tasemed, sealhulgas lõpetas kõrgema sõjalise juhtimise kursuse.

Jaeski armeekarjääri hulka kuulub Brüsseli Eesti sõjalise esinduse rajamine NATO peakorteri juures, NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse struktuuri ümberkorraldamine ning töötamine Eesti kaitseväe peastaabis kaitseplaneerijana, kus ta oli riiklik kontaktisik NATO kaitseplaanide koostamisel.

Ta on olnud ka Balti sõjaväelise ühisprojekti BALTBAT (Balti pataljon) Eesti koordinaator ning vastutanud kõigi välisriigis olevate Eesti  missiooniüksuste eest Rahuoperatsioonide keskuse ülemana, lisaks oli ta Logistikapataljoni ülesehitaja ja esimene ülem.

Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte RB Rail asutas mullu filiaalid Eestis ja Leedus, et tagada vahetu kontakt nende riikide täitevasutuste ja inimestega.

Riias asuva peakorteriga RB Rail on Rail Baltica projekti põhikoordinaator, mille tegevusvaldkonnad on Tallinnast Leedu-Poola piirini viiva raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles