Rahumaa pesufirma vahetas nime

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Indrek Rahumaa.
Ärimees Indrek Rahumaa. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ettevõtja Indrek Rahumaale kuuluv tekstiili- ja pesutööstuse grupp Lauma International teatas nimevahetusest. Ettevõtte uueks nimeks on European Lingerie Group, mis omaniku sõnul peegeldab firma kasvustrateegiat ja arenguid äritegevuse laiendamisel.

«Grupp on selle aasta jooksul teinud läbi märkimisväärse arengu. Otsime aktiivselt uusi edukaid brände, millega saaksime veelgi laiendada oma tooteporfelli ja aidata kaasa omandatavate ettevõtete kasvule,» rääkis European Lingerie Group (ELG) omanik Indrek Rahumaa.

Lauma International asutati tekstiilitootja Lauma Fabricsi emafirmana. Saksa pesutootja Felina International omandamisega selle aasta juunis laiendas ettevõte oma äritegevust, moodustades struktuuri, kus kogu tootmisprotsess on ühe katuse all, alates pesu disainist kuni valmistooteni.

«Nimevahetus on strateegiline samm peegeldamaks nii jõulist laienemist uutele turgudele kui ka tooteportfelli kasvu,» märkis ELG juhatuse esimees Peter Partma. LG nõukogu liige Baiba Ģēģere lisas, et Euroopa pesutööstus täna üsna killustunud.

«Meie tegevuse strateegiline fookus on pesu tootmise tarneahela integreerimisel ja lühendamisel. Selleks jätkame pesutööstuse ettevõtete omandamist ja liitmist ühtse grupi alla,» sõnas Ģēģere.

European Lingerie Group, mille peakontor asub Lätis, on tekstiili- ja pesutööstuse gruppe, mis toodab tekstiile ja pitsi kõigile suurematele pesubrändidele Lauma Fabrics nime all ning toodab ja müüb Conturelle ning Felina nimelisi Saksa pesubrände.

Grupi konsolideeritud käive ulatub käesoleval aastal üle 75 miljonit euro, andes tööd üle 1250 inimesele üle-Euroopa. ELG omab tehaseid Lätis, Ungaris ja Saksamaal ning grupi peamisteks turgudeks on Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Portugal, Poola, Tsehhi, Ungari, Balti riigid, USA ja Venemaa.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles