Nordecon sai Tallinna börsilt lüüa (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordecon.
Nordecon. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ehitusfirma Nordecon AS sai Tallinna börsi vahekohtus lüüa, kuna jättis börsile teavitamata kohtuhagist maanteeameti vastu. 

Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon leidis tänavu kevadel, et Nordecon jättis börsi infosüsteemi vahendusel avalikustamata börsiteate, et nad on esitanud hagi maanteeameti vastu, milles Nordecon nõuab ametilt tehtud tööde hüvitamist summas 4,2 miljonit eurot.

Börs otsustas toona ehitufirmat trahvida 3200 euroga ja kohustas Nordeconi viivitamatult hagist börsile teada andma. Nordecon ei olnud börsi komisjoni otsusega nõus ja viis vaidluse edasi Tallinna börsi vahekohtusse, mis jättis nüüd, mitu kuud hiljem, Nordeconi hagi rahuldamata.

Kuigi vahekohus möönis, et Tallinna börsi reglement ei nõua kõigist kohtuasjadest teada andmist, oli maanteeameti vastu esitatud hagi siiski piisavalt kaalukas vaidlus, millest oleks pidanud investoritele teada andma. Seda enam, et kohtuvaidlus oleks võinud mõjutada Nordeconi aktsia hinda.

Nordecon pöördus kohtusse, kuna maanteeamet otsustas 2012. aastal keelata Aruvalla-Kose teelõigu ehitusel filtratsiooni mõõtmine niinimetatud Sojuzdornii meetodil. Nordecon nõuab riigilt hüvitist, kuna pidi suure osa juba paigaldatud liivakihist üles kaevama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles