Suurest fopaast hoolimata Ryanairi reisijate arv kasvas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Vida Press

Kuigi odavlennufirma Ryanair tühistas nädalaid tagasi 2100 lendu, tõusis ettevõttega lennanud reisijate arv septembris 10 protsenti ja küündis ligi 12 miljoni reisijani. 

Septembri keskpaigas teatas Ryanair, et järgmisel kuuel nädalal jääb ära umbes 2100 lendu, mistõttu ei jõua sihtkohta planeeritud ajal kuni 400 000 lennureisijat. Fopaa kiuste suutis Ryanair septembris reisijate arvu võrreldes möödunud aasta sama kuuga siiski kasvatada, kirjutab BBC.

Ryanairi tegevjuht Michael O’Leary palus avalikult vabandust 18. septembril pärast seda, kui lende oli ära jäetud juba kaks päeva ning reisijad üle Euroopa olid väljendanud sotsiaalmeedias oma raevu.

O’Leary sõnul oli segaduse põhjuseks (vähemalt osaliselt) üleminek ettevõtte finantsaastalt (aprillist kuni märtsini) kalenderaastale pilootide ja meeskonna tunnilendude arvestamisel, mistõttu langes paljude lendurite puhkus septembrisse ja oktoobrisse.

«Olime võimelised mehitama oma lennud tipphooajal juunis, juulis ja augustis, aga meil tekkis segadus pilootide aasta lennunormi kokkuarvamisel septembris ja oktoobris,» selgitas O’Leary. «2018. aastal seda probleemi enam ei tule,» lubas ta.

Analüütikutele ütles Ryanair, et seisab silmitsi 20 miljoni euro suuruse kompensatsiooninõudega ja viie miljoni euro võrra väiksema kasumiga. Summa pole eriti suur, sest eelmisel finantsaastal oli Ryanairi puhaskasum 1,3 miljardit eurot. Ka ärajäänud lendude arv moodustab vaid kaks protsenti lendude koguarvust, mis kokkuvõttes tähendab, et väga suurt mõju lendude ärajäämine firma majandustulemustele ei avalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles