Eesti sai ühe päevaga kaks uut panka

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor panga kontor Tallinnas.
Luminor panga kontor Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eile oli Eesti panganduse jaoks ajalooline päev, sest sisuselt alustas tegevust kaks uut panka – Coop Pank ja Luminor. Ehkki Luminori asutamise ametlik kuupäev oli 1. oktoober, võib uue panga sisulise tegevuse alguseks lugeda siiski pigem eilset päeva, mil pangakontorid uue nime all avati. Coop Pank alustas ametlikult tegevust samuti eile.

Nii nagu Coop Pank, mis on Eesti Krediidipanga järglane, ei tekkinud ka Luminor tühjalt kohalt, vaid see moodustati eelmise aasta augustis kokku lepitud, kahe Skandinaavia suurpanga, Nordea ja DNB panga Balti varade ühendamise käigus, millest tekkis uus ja iseseisev pank.

«See, et kaks seni konkureerinud panka osa oma ärist kokku panevad, on pretsedenditu,» ütles eile Riias toimunud pressikonverentsil uue pangandusgrupi, nimega Luminor Group, tegevjuht Erkki Raasuke. «On ette küll tulnud seda, et mõni Põhjamaade grupp siinsele turule siseneb, ent Luminori-sarnast projekti pole varem tehtud,» lisas ta. Luminor Grupil saab olema kolm tütarpanka – igas Balti riigis üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles