Lennufirma läks pankroti ja jättis 110 000 reisijat välismaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monarch Airlines´i lennuk
Monarch Airlines´i lennuk Foto: SCANPIX

Briti lennufirma Monarch Airlines läks esmaspäeval saneerimisele ja kõik firma lennud tühistati, jättes 110 000 reisijat välisriikidesse, teatas Ühendkuningriigi lennundusamet (CAA) esmaspäeval.

«See on suurim Ühendkuningriigi lennufirma ebaõnnestumine,» säutsus lennundusamet Twitteris, teatades Monarchi ja selle reisifirma tegevuse lõppemisest.

Briti valitsus palus CAA abi tuua tagasi välisriikides olevad reisijad ning teatas, et pakub omaltpoolt selleks otstarbeks 30 lennukit.

Riigi transpordiminister Chris Grayling ütles omaltpoolt, et tegu on suurima kodanike kodumaale tagasitoomisega alates teise maailmasõja lõpust.

«See on tohutult häiriv olukord Briti välismaal puhkajatele ja minu esmane prioriteet on aidata nad Ühendkuningriiki tagasi.»

«Seepärast kutsusin esile riigi aegade suurima rahuajal repatrieerimise, toomaks koju 110 000 reisijat, kes jääksid muidu välismaale lõksu,» sõnas minister.

«Monarchi kliendid Ühendkuningriidis: ärge minge lennujaama. Monarchi lende enam ei toimu,» säutsus lennufirma.

Lennufirma on olnud rahalistest raskustes ning sai mullu oktoobris ka rahasüsti, mis lubas sellel tegevust jätkata. Firma suuromanik Greybull Capital süstis ettevõttesse omakorda 185 miljonit eurot, et Monarch säilitaks oma litsentsi ja saaks jätkata puhkusepakettide müümist.

CAA uuendas varasemalt Monarchi litsentsi 2017. aasta septembri lõpuni, kuid otsustas nüüd selle pikendamise vastu. Litsentsi uuendamine oli aga uue rahasüsti tingimuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles