Oleg ja Andres Sõnajala 77-aastane ämm on hakanud aktiivseks talunikuks

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg ja Andres Sõnajalg.
Oleg ja Andres Sõnajalg. Foto: Artur Sadovski

Kui uskuda äriregistrit ja kinnistusraamatut, siis valitseb suurt osa Oleg ja Andres Sõnajala kogu äritegevusest nende ämm Elvi Maripuu. Eriti aktiivseks muutus Elvi mullu oktoobris, mõned kuud enne oma 77. sünnipäeva, mil ta võttis endale kui füüsilisest isikust ettevõtjale veel neli uut ärinime.

Kui sinnani oli FIE Elvi Maripuu ärinimeks üksnes Läätsa talu (Saaremaal), siis eelmisel aastal lisandusid tema ärinimede galeriisse veel ka Aadu talu (Järvamaal), Asuka talu (Läänemaal), Ploompuu talu (Jõgevamaal) ja Vanatoa talu (Viljandimaal).

Elvi Maripuust sai Sõnajalgade suguvõsa suurte varade omanik veel enne 2002. aastat, mil nii Oleg kui Andres Sõnajala suhtes kehtestati ärikeeld seoses ASi Ämälärd pankrotimenetlusega. Ehkki ärikeeld võeti maha juba 2005. aasta suvel, valitseb varasid jätkuvalt Elvi Maripuu, kelle nimel on lõviosa Sõnajalgade poolt kokkuostetud maavaldustest üle Eesti.

Maripuu on ka kõiki Sõnajalgade energiaprojekte koondava osaühingu Dynastia ainuosanik. Varsti on siin küll oodata väimeeste sekkumist, sest tänavu märtsis tegi äriregister Dynastiale trahvimääruse – ettevõtte viimane esitatud aruanne kajastab 2008. aasta tegevust.

Siiri ja Viivi Sõnajala ema Elvi Maripuu kõrval on Oleg ja Andres Sõnajalg pannud ärilise koorma ka oma emale, Taimi Ploompuule, kes on poegade teise haldusfirma, osaühingu Eesti Vara ainuosanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles