USA keskpank viis tehnoloogiaaktsiad viimase 10 aasta rekordile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskpanga juht Ben Bernanke
USA keskpanga juht Ben Bernanke Foto: SCANPIX

Pärast USA keskpanga eilset pressikonverentsi kerkisid aktsiaturud mitme aasta kõrgeimale tasemele, tehnoloogiabörs Nasdaq tõusis taas tippu pärast 2000. aasta lõpu rekordeid.

USA keskpanga juht Ben Bernanke andis kolmapäevasel pressikonverentsil mõista, et keskpank jätkab majanduse toetamist ajal, mil riigi tööturg on madalseisus. Pank kinnitas, et intressimäärad, mis on alates 2008. aasta detsembris olnud nullilähedased, jäävad ka edaspidi madalaks ning majanduse toetamiseks viiakse juuniks lõpule riigi võlakirjade ostmine, vahendab Reuters.

Wall Street Journali kinnitusel kerkis pärast pressikonverentsi peamiselt tehnoloogiasektori hinnaliikumist peegeldav Nastaq indeks 22,34 punkti võrra või 0,78 protsenti ning jõudis sulgemise ajaks 2869,88 punktini. Tegemist on parima tulemusega alates 2000 aasta 12. detsembrist.

Võrreldes aastatagusega on indeks 8,18 protsenti tõusnud. 2009. aasta 9. märtsiga võrreldes, mil turud sulgusid kuue ja poole aasta madalaimal tasemel, on indeks kerkinud koguni 126,22 protsenti.

Dow Jonesi töökeskmine kerkis eile 95,59 punkti või 0,8 protsenti ja jõudis sulgemise ajaks 12690,96 punktini, see on kõrgeim tase alates 2008. aasta 20. maist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles