Enamik ettevõtjaid võtaks praktikandi alaliselt tööle

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid.
Tudengid. Foto: Liis Treimann.

96 protsenti ettevõtetest võtaks edukalt praktika läbinud tudengi alaliselt tööle - nii selgus CV Keskuse ja Estonian Business Schooli tehtud uuringust.


Töötute hulk on Eestis kõige suurem just noorte hulgas. Statistikaameti andmetel oli 2010. aasta seisuga koguni 32,9 protsenti 16-24-aastastest noortest töötud.

Paljud noored ei saavuta töökonkurssidel edu, sest neil puudub varasem töökogemus ja värskest ülikoolidiplomist jääb tihti väheks, et veenda tööandjat enda sobivuses.

Ülikoolide õppeprogrammides on praktika läbimine enamasti kohustuslik õppeprogrammi osa. Samas suhtuvad paljud tudengid sellesse kohustusse pealiskaudselt.

Samas selgub värskest uuringust, et ettevõttes edukalt praktika sooritanu võib peaaegu sajaprotsendiliselt kindel olla, et talle tehakse vaba töökoha olemasolul alaline tööpakkumine.

Suurem osa tööpakkujatest soovib kaasata oma tegevusse praktikante ja seda enamasti selleks, et leida endale praktikantide hulgast sobilikke töötajaid.

78 protsenti ettevõtetest mainisid peamise praktikantide kaasamise põhjusena just võimalust leida ja testida uusi töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles