«Tunnelimees» Vesterbacka teenis Rovio IPO-st üle 10 miljonit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angry Birds-i looja Peter Vesterbacka.
Angry Birds-i looja Peter Vesterbacka. Foto: Jaanus Lensment/Postimees/Scanpix

Mobiilimängu Angry Birds tootja Rovio aktsiate avalik esmaemissioon (IPO) märgiti üle ja Soome sai terve rida uusi miljonäre.

Rovio emiteeris 2,6 miljonit uut aktsiat, mis moodustab 3,3 protsenti ettevõtte aktsiate arvust ning senised aktsionärid müüsid 34,3 miljonit aktsiat kokku 458 miljoni euro väärtuses.

Suurim summa, 84,5 miljonit eurot läheb ettevõtte nõukogu liikme Kaj Hedi pangakontole. Tema lapsed, Mikael Hed (41), Camilla Hed-Wilson (34) ja Jonathan Hed (18) teenisid igaüks 42,2 miljonit eurot, kirjutab Talouselämä.

Meile kõige tuntum Rovio olemasolev aktsionär, varem Angry Birdsi turunduse eest vastutanud, kuid nüüdseks ettevõttest lahkunud Peter Vesterbacka saab 10,4 miljonit eurot. Vesterbacka sai meil rohkem tuntuks aasta tagasi, kui rääkis Postimehele, et plaanib rajada Tallinna-Helsingi tunneli erakapitaliga.

Kokku märkis Rovio aktsiaid üle 11 000 inimese, aktsiate märkimishinnaks kujunes 11,5 eurot, mis teeb ettevõtte turuväärtuseks 896 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles