Maksuamet tuletab meelde: läheneb maamaksu ja tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäev on viimane tähtaeg mitme maksu maksmisel.
Esmaspäev on viimane tähtaeg mitme maksu maksmisel. Foto: Toomas Huik

Esmaspäeval, 2. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg ning tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg neil maksumaksjatel, kes olid 2016. aastal registreeritud FIEna, said kasu vara võõrandamisest või said tulu välismaalt. 

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul tuleb tänavu tulumaksu tasuda 3,6 miljonit eurot rohkem kui mullu. 2016. aasta tuludeklaratsioonide alusel tuleb 16 290 isikul tasuda 30,4 miljonit eurot tulumaksu. Sotsiaalmaksu tuleb tasuda juurde ligi 9500 isikul summas 8,3 miljonit eurot.

«Olulise kasvu tulumaksu määramisele andis välistulu deklareerimine, mis kuulus Eestis maksustamisele, kokku deklareeriti välistulu 20 miljoni euro võrra rohkem kui aasta tagasi,» lisas Udde.

Maksu- ja tolliamet saatis välja maksuteated kõigile, kes peavad 2. oktoobriks tulu- või sotsiaalmaksu juurde tasuma. Inimesed, kes ei ole maksuteadet mingil põhjusel kätte saanud või on selle ära kaotanud, saavad sellega tutvuda e-maksuametis/e-tollis oma 2016. aasta tuludeklaratsiooni infoleheküljel või pöördudes maksu- ja tolliameti klienditeenindusse.

Samuti saadab amet e-posti teel välja ka teavituskirjad neile, kellel ei ole ettemaksu kontol juurdemakseks piisavalt raha. 2. oktoobriks tuleb samuti tasuda maamaksu teine osamakse kokku 75 956 isikul, kogusummas 25 miljonit eurot.

Kui isiku maamaksu summa on suurem kui 64 eurot, siis saab maksu tasuda kahes osas – esimese osa tasumise tähtaeg oli 31. märtsil, mil pidi tasuma vähemalt pool summast, ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta hiljemalt 3. oktoobriks.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saab maksu- ja tolliameti infotelefonilt 880 0811.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles