Skandaalne EVR Cargo tehakse börsikõlblikuks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo juht Raul Toomsalu Tapa depoos.
EVR Cargo juht Raul Toomsalu Tapa depoos. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Vene vaguniäriga vastuolude pöörisesse sattunud EVR Cargo kujundatakse ümber täiesti uute ärisuundadega haldusfirmaks, mille saab hiljem erastada tütarfirmade kaupa või isegi börsile viia.

Septembrikuus oma esimese veduri ehitanud EVR Cargo kavatseb ettevõtte juhi Raul Toomsalu sõnul järgmise seitsme aastaga müüa või rentida Soome ja Ukraina turule 40 vedurit. Selleks ehitatakse põhjalikult ümber rasked Ameerika vedurid, mille Eesti Raudtee varasem erastaja siia tõi.

Novembris loodetakse esimene põhja-lõunasuunaline kaubarong Skandinaavia ettevõtete toodanguga Aadria mere või Musta mere sadamatesse teele saata. Ekspediitorfirma, mis selle jaoks eraldi luuakse, hakkab teenindama näiteks ka Rootsi ja Hiina vahel liikuvaid kaubavoogusid. Tuhande vaguni ostmine Venemaa raudteedele rentimiseks, mille kohta Reformierakond majandusminister Kadri Simsonilt parlamendis aru päris, arendatakse omaette ärisuunaks, kuhu kaasatakse järgmiseks etapiks ka erainvestoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles