Maanteeamet kuulutas välja Pärnu ümbersõidu uue hanke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus
Tee-ehitus Foto: Toomas Huik

Maanteeamet kuulutas täna välja Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee uue ehitushanke, mille tulemusena ehitatakse valmis poolelijäetud teelõigud.
 

Hanke sujumise korral on lepinguni võimalik jõuda hiljemalt tänavu augustis ning ehituse valmimisaeg on 2012. aasta suvi. Vastavalt kavandatavale lepingule on hanke käigus selguva lepingupartneri ülesanne nii Ehitajate teel kui läänepoolsel ühendusteel pooleliolevate ehitustööde jätkamine.

Muuhulgas ehitatakse lõpuni Tallinna mnt 0,5 km ja Ehitajate tee 5,6 km pikkune neljarajaline eraldusribaga teelõik, 2,9 km kogujateid, 9 km jalg- ja jalgrattateid, 5 jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 km müratõkkeid ning kommunikatsioonid. Läänepoolsel ühendusteel viiakse lõpuni ehitustööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 km pikkusel kaherajalisel teelõigul ja Lihula maantee 0,9 km pikkusel neljarajalisel eraldusribaga teelõigul.

Eelmine lepingupartner - Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid moodustatud konsortsium – teatas veebruari keskel Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehituslepingute ühepoolsest lõpetamisest, süüdistades maanteeametit lepingute rikkumises.

Maanteeamet teatas vastuskirjas, et ei ole lepingut rikkunud ja nõudis ehitustegevuse jätkamist. Kuna ehitajad seda ei teinud, saatis maanteeamet 16. märtsil SIA Binders ja AS Koger&Partnerid esindajatele avalduse ehituslepingute lõpetamise kohta. Vastavalt eelmisele lepingule pidi Ehitajate tee valmima 2011. aasta sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli möödunud aasta 15. oktoobril.

Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ehitus on osad Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamine eesmärk on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üle-euroopalise transpordivõrgustiku ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles