Ministeerium: üüritulult saab kulusid maha arvata

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi hoone.
Rahandusministeeriumi hoone. Foto: SCANPIX

Rahandusministeeriumi kinnitusel on ka praegu võimalik üüritulult enne maksustamist kulusid maha arvata, kui registreerida end FIEks. Seadusemuudatus, mida omanike keskliit soovib, pole ministeeriumi arvates parem lahendus.


Omanike keskliidu sõnul suurem osa inimesi seadusevastaselt ei tasu oma üürituludelt tulumaksu. Olukorra leevendamiseks tegi keskliit eile koos maksumaksjate liidu ning kinnisvarafirmade liiduga ettepaneku, et eraisikutest kinnisvaraomanikud saaksid enne maksustamist üürituludest üürikulud maha arvata. Alternatiivina soovitasid liidud kaaluda üürituludele madalama, näiteks 10-protsendise, maksumäära kehtestamist.

«Ka täna on võimalik üüritulult kulusid maha arvata,» kommenteeris rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro ettepanekut. «Seda on võimalik teha siis, kui registreerida ennast FIEks.»

«Ei saa nõustuda selle loogikaga, et kuna seadus meile ei meeldi, siis me makse ei maksa ja hakkame seda tegema siis, kui meie arvates on seadus parem,» lisas ta. «Rahandusministeeriumis on seda küsimust ka mõned aastad tagasi kaalutud, kuid konkreetse parema lahenduseni pole jõutud.»

«Teistes Euroopa Liidu riikides on kasutusel erinevad süsteemid, siin ei saa kahjuks üldistada,» vastas Oro küsimusele, kas teistes ELi maades saab üüritulult kulusid maha arvata või kehtib seal üürituludele madalam maksumäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles