Nokia koondab üle maailma 4000 inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peahoone Espoos.
Nokia peahoone Espoos. Foto: SCANPIX

Soome mobiiltelefonide tootja Nokia koondab Microsoftiga algava koostöö tõttu 2012. aasta lõpuks üle maailma kokku 4000 töötajat, kellest 1400 on Soomes.

Töökoha kaotavate inimeste arv on kardetust väiksem, vahendas YLE.

Lisaks Soomele puudutavad personalikärped tõsiselt ka Taanit ja Suurbritanniat. Firma on alustanud personali esindajatega läbirääkimisi vastavalt neis riikides kehtivatele seadustele.

Lisaks läheb veel sel aastal 3000 Symbiani tootearenduse ja programmihaldusega seotud inimest Nokiast Accenture’i teenistusse Indias, Suurbritannias, Hiinas, Soomes ja USAs.

Accenture varustab Nokiat nutitelefonides kasutatava operatsioonisüsteemiga.

Kõik koondatavad inimesed võivad jääda Nokia palgalehele selle aasta lõpuni. Töökohti vähendatakse astmeliselt.

Nokia lubas käivitada töökohata jäävate inimeste kaitseks programmi, mille abil püütakse parandada tööpakkumise võimalusi pikemas perspektiivis.

Tegevjuhi Stephen Elopi sõnul pakutakse koondatavate hulka kuuluvatele inimestele mitmeid võimalusi, nagu näiteks toetust uue töökoha leidmiseks ja koolitust, lisaks millele investeeritakse innovatsiooni toetamisse ja tehakse koostööd erinevate partneritega uute võimaluste loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles