Töötajad pagevad Brexiti ministeeriumist (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikud ei taha enam Brexitiga tegeleda.
Ametnikud ei taha enam Brexitiga tegeleda. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Suurbritannia valitsuse juurde loodud Euroopa liidust lahkumise ehk Brexiti ministeeriumist on 14 tegutsemiskuu ajal lahkunud juba 124 töötajat.

Hiljuti lahkunud kõrge Brexiti ametnik Oliver Robbins on vaid jäämäe tipp kõigist aja jooksul lahkunud töötajatest. Enam kui aastaga on Brexiti osakonna 606 töötajast ära läinud 124 töötajat ehk viiendik, kirjutab Bloomberg.

See viitab tõenäoliselt sellele, et ametnikud ei taha töötada ministeeriumis, mis peab tegelema viimaste aastakümnete ühe tõsisema ja väljakutseterohkema poliitilise protsessiga.

Brexiti ministeeriumi esindaja aga vastas, et vaid väga vähesed on avalikust teenistusest üldse lahkunud ja suurem osa neist on lihtsalt üldise rotatsiooni korras liikunud teistesse ametkondadesse või saanud ametikõrgendust. 

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise protsess kestab endiselt. Täna õhtul algab Brüsselis Brexiti neljas kõnelustevoor, mis kestab neli päeva.

Michel Barnier ja tema meeskond alustavad esmaspäeval oma Briti kolleegidega järjekordset neli päeva kestvat kõnelustevooru.

Briti peaminister Theresa May ütles reedel, et tema valitsus jätkab EL-ile maksete tegemist ja bloki reeglite järgimist kaheaastase üleminekuperioodi jooksul pärast EL-ist lahkumist 2019. aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles