Veel üks ettevõte pürib Tallinna börsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn börs.
Tallinn börs. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Lennukitele elektritoitesüsteeme tootev Electroair OÜ tahab kahe aasta jooksul Tallinna börsile minna. Tänavu alustati toodangu tarnimisega uutele Aasia turgudele.

«2019. aasta lõpuks on plaanis minna börsile, praegu teeme selleks ettevalmistusi,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Aleksei Snitsarenko BNS-ile.

Electroair OÜ olulisemad turud on Venemaa ja Eesti, kuhu müüakse vastavalt 26,2 ja 24,4 protsenti toodetest ja teenustest. Järgnevad Kasahstan ja Kuuba 18,4 ning 10,4 protsendiga, müük Usbekistani moodustas 7,8 protsenti kontserni müügitulust, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Snitsarenko sõnul üritatakse pidevalt leida uusi eksporditurgusid, tänavu alustati toodangu tarnimist Vietnami, Lõuna-Koreasse ja Araabia Ühendemiraatidesse. Lisaks sellele arendatakse uudseid mootorajameid ning alternatiivenergia ja elektritranspordi valdkondi.

Kontserni konsolideeritud käive kasvas möödunud aastal 22,4 protsenti ligi 5 miljoni euroni, aruandeaasta kasum vähenes 3,7 protsenti 712 000 eurole.

Electroair OÜ konsolideerimisgrupp on suunatud lennundusele spetsialiseeritud elektriseadmete arendamise, tootmise, katsetamise ja tootmisele. Ettevõte arendab, valmistab, paigaldab, seadistab ja müüb õhusõidukite maapealseks teenindamiseks, sealhulgas mootorite käivitamiseks ja elektrienergiaga varustamiseks, toiteallikaid, varuosi ja lisavahendeid üle maailma.

Toodang koosneb konstruktiivsetest komponentidest, jõulistest pooljuhtseadistest, juhtimissüsteemidest ja erinevatest elektritehnilistest koostisosadest, näiteks staatilised muundurid, PIT-süsteemid, jaotuskolonnid ning lennujaamade ja lennuväljade katkematu energiavarustuse lahendused. Ettevõte pakub lahendusi nii tsiviil- kui ka sõjalisele lennundusele.

Ettevõttes töötajate keskmine arv 2016. aastal oli 49 inimest, arvestatud palk koos väljamaksetega juhatuse liikmetele moodustas 813 000 eurot.

Ettevõtte omanikeks on juhatuse liikmed Gennadi Potov ja Aleksei Snitsarenko ning Aleksandr Škuratov ja Rustam Karagulov. Ettevõttele kuuluvad täisosalusega tütarettevõtted Electroair Sun OÜ ning Electroair Aviation OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles